Pijlers

Infrastructuur

De infrastructuur is noodzakelijk voor een goed ondernemersklimaat. Denk daarbij niet alleen aan het wegen- en waternetwerk, maar denk daarbij ook aan bijvoorbeeld beschikbaarheid van bedrijfsgrond, het internet (glasvezelproject) en ondernemerskennis. Beschikbaarheid van belangrijke middelen om goed te kunnen ondernemen, daar gaat het om.

Ondernemersklimaat

We willen Makkum en omstreken aantrekkelijk houden voor bedrijven en daarmee een bijdrage te leveren aan een goed ondernemersklimaat. Nieuwe start-ups of de wat grotere bedrijven, hoe meer enthousiaste bedrijven we in Makkum en omstreken kunnen krijgen hoe beter. Uiteraard dient er wel een zorgvuldige afweging plaats te vinden met het woongenot en de belangen vanuit onder meer Recreatie en Toerisme.

Recreatie en Toerisme

Makkum is een sterk merk dat toerisme aantrekt. Alle verbeteringen die Makkum nog sterker maakt zijn welkom. Nieuwe vormen van watersport of andere vormen van kampeerterreinen of hoteliers… Makkum is DE trekpleister voor recreatie en toerisme. Bij bijvoorbeeld het aantrekken van bedrijven en de uitbreiding van een bedrijventerrein moet absoluut rekening gehouden worden met de toeristische belangen.

Duurzaam Makkum

Met een van de grootste windmolenparken voor de kust van Makkum kan het niet anders dat Makkum staat voor duurzaamheid. Zou het daarom niet prachtig zijn als meer bedrijven naar Makkum zouden komen die duurzame producten of diensten aanbieden én duurzame ideeën ontwikkelen? Duurzaamheid is de toekomst!